Mantis Bug Tracker

View Issue Details Jump to Notes ] Print ]
IDProjectCategoryView StatusDate SubmittedLast Update
0000855FirmwareAnalogue Inputspublic2013-06-11 21:262013-06-12 17:42
ReporterFred 
Assigned ToFred 
PrioritynormalSeverityminorReproducibilityhave not tried
StatusclosedResolutionduplicate 
PlatformOSOS Version
Product Version 
Target VersionFixed in Version 
Summary0000855: 648.73kPa found in log when sensor only configured up to 173kPa
DescriptionAs stated! Device reset, and a single reading of the above caused a boost cut, then the engine never returned to vacuum (below 100kPa) and stayed cut. Root cause being able to have a value that's not possible. Should move default re-enable up to 105kPa so that if the engine is totally stopped it uncuts.
TagsNo tags attached.
FirmwareVersion
Issue TypeBug
Risk of Breakagemedium
Attached Files

- Relationships
duplicate of 0000247assignedFred Make MAP sensor configuration both more robust and more flexible. 
has duplicate 0000665closedem_knaps Reset's while rpm signal is present cause non funtioning ign and inj outputs 

-  Notes
User avatar (0002678)
Fred (administrator)
2013-06-11 22:01

I think this is related to 0000247 in that at boot the ADC reading is likely to be zero, which with a -ve config will cause a below zero into an unsigned type and a large "overflow". Leaving open despite being a duplicate...
User avatar (0002682)
Fred (administrator)
2013-06-12 16:55

Duplicate of 0000247 for sure. Pushed a work around in 5697a1f


Copyright © 2000 - 2011 MantisBT Group
Powered by Mantis Bugtracker