FreeEMS Issues - EMStudio
View Issue Details
0000851EMStudioUser Interfacepublic2013-06-02 01:572013-08-22 01:03
Fred 
Fred 
normalminorsometimes
resolvedunable to reproduce 
LinuxDebianSid/Unstable
0.0.1-SNAPSHOT 
0.0.1 
Bug
0000851: Colouring in 2D tabular view wrong
Just setup a new table @ 0x010E and have scaling as:

  "ytitle" : "Blend % AN",
  "ycalc" : [{ "type":"div","value" : "655.35"}],
  "ydp" : "1",

The default data for this table has a few cells @ 100% then a slope down to 0% then the rest at 0%. All show up dark blue as in this screen shot:

http://stuff.fredcooke.com/RPM.blend.table.for.Jonas.with.love.png [^]

Which makes me think that:

colour is based on var type range, ie 0 - 65535
and that the post scale value is compared with the raw range

rather than post scale compared with post scale, or prescale compared with prescale.
No tags attached.

Notes
(0002673)
Fred   
2013-06-02 02:03   
QColor::fromRgb: RGB parameters out of range
QColor::fromRgb: RGB parameters out of range
QColor::fromRgb: RGB parameters out of range
QColor::fromRgb: RGB parameters out of range

http://stuff.fredcooke.com/RPM.blend.table.for.Jonas.with.scaling.of.1.and.colours.png [^]

http://stuff.fredcooke.com/RPM.blend.table.for.Jonas.with.working.colours.png [^]

The one with working colours was with the table undefined.

The one with broken colours is with the table defined with div by 1.0 as the scaler.
(0002703)
malcom2073   
2013-08-22 00:47   
Please try with hash c1f0718fbf142247164fd08fc011ae2e108a8c42 or later, and let me know if this is still an issue.

If it is still an issue, upload firmware with that location ID available somewhere so I can test.